Beter wooncomfort dankzij mechanische ventilatie

Ventilatie

Kies voor een goede ventilatie in huis

Net als jij en je gezin, heeft ook jouw huis frisse lucht nodig. Een gemiddeld gezin ‘produceert’ elke week 75 tot 100 liter overtollig vocht. Dit vocht verdampt bij het ademen, zweten, wassen, koken, strijken,… Elke activiteit in een woning verhoogt de luchtvochtigheid.  Zonder goede ventilatie krijgt je woning snel te kampen met een muffe geur en vochtproblemen.

Overtollig vocht geeft schimmels bovendien de kans om te groeien. Niet alleen schadelijk voor je huis, maar ook voor jouw gezondheid! Vochtproblemen wekken uiterst vervelende aandoeningen op zoals astma, artritis, reuma, krophoest en allergieën. Vochtplekken, schimmels in huis, ademhalingsproblemen… ze zijn makkelijk te voorkomen met een ventilatiesysteem!

Het ideale ventilatiesysteem voor je woonst

Een goede, constante ventilatie van je woning is dus belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Er bestaan alternatieve methodes, zoals ventilatieroosters en luchtontvochtigers, maar deze volstaan niet. Lees hier wat de beperkingen zijn van deze alternatieven. 

DL Groep voorziet jouw woning van een mechanisch ventilatiesysteem op maat van jouw noden en wensen. Een greep uit ons aanbod: 

  • Balansventilatie: mechanische ventilatie met warmterecuperatie, waarbij vochtige lucht naar buiten, en verse lucht naar binnen wordt gezogen. 
  • Ventileren door extractie: overtollige en vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd naar buiten.
  • Centrale ventilatiesystemen die de volledige woning van ventilatie voorzien.
  • Ventilatiesystemen specifiek voor natte ruimtes, zoals je badkamer, berging of kelder.
  • Slaapkamerventilatie: uiterst stille ventilatiesystemen die je nachtrust niet verstoren.
  • ...


De plaatsing van deze ventilatiesystemen gebeurt volledig conform aan de wettelijke normen, zodat je snel kan genieten van een energiezuinige, verfrissende woonhuisventilatie. DL biedt bovendien twee jaar garantie op deze toestellen. 

Zuivere lucht in huis? 

Laat jouw wooncomfort en gezondheid niet aantasten! Vraag een gratis bezoek van onze technisch adviseur. Na een grondige diagnose installeren wij het geschikte ventilatiesysteem voor jouw woning.

 


Terug