Condensatie

Schimmel of zwammen in huis?

Condensatie veroorzaakt schimmel

Heb je te maken met condensatievorming, schimmel of zwammen in huis? Hangt er een muffe geur in huis? Dan ben je zeker niet alleen! Maar liefst 1 op 5 woningen heeft te kampen met vochtproblemen.

Ons Belgisch klimaat zorgt het grootste deel van het jaar voor een vochtige omgeving. Bovendien produceert een gezin van 4 personen gemiddeld 10 liter waterdamp per dag door te koken, douchen, ademen, ... Als de lucht in je huis niet goed kan circuleren, krijg je te kampen met condensatievocht op de muren en ramen. Deze zullen zich vooral manifesteren op de koudste plaatsen in de ruimtes (de zogenaamde koudebruggen). Dit vormt een echte broeihaard voor schimmels!

Een goede woonhuisventilatie is absoluut noodzakelijk want deze vochtproblemen zijn erg schadelijk voor je gezondheid en die van jouw gezin. Kinderen die opgroeien in een vochtig huis hebben 2,5 keer vaker last van aandoeningen van de luchtwegen!

Hoe pak ik deze ongezonde leefomgeving aan?

Om dit te voorkomen, dien je voldoende luchtcirculatie te creëren en regelmatig de lucht te verversen. Hiervoor is professionele ventilatie de enige manier. De kwaliteitsvolle ventilatiesystemen van DL zorgen voor een aangepaste ventilatie op maat van uw woning, met zo min mogelijk verlies van warmte en energie. Bovendien bieden onze experten je het nodige isolatieadvies, zodat ook de koudebruggen in de ruimtes opgelost worden.

Heb je last van deze vochtproblemen? Wacht dan niet langer want dit is zeer ongezond! Contacteer DL voor een gratis diagnose. Als pionier op vlak van vochtbestrijding en ventilatie, weet DL Groep exact hoe we jouw woning opnieuw leefbaar en gezond kunnen maken!

Terug