Blog

DL is uw partner in vochtbestrijding

Vochtproblemen in mijn droomwoning

Vochtproblemen in mijn droomwoning

Als je een huis wil kopen, ga ja natuurlijk niet over één nacht ijs. Het duurt wel even vooraleer je het ideale huis gevonden hebt. Heb je je droomwoning eindelijk gevonden, maar zijn er vochtproblemen? Neem dan een aantal zaken in overweging vooraleer je tot de aankoop overgaat.

Geef niet op

Vertoont je droomwoning enkele vochtproblemen? Geef dan niet meteen op, want voor elk probleem bestaat er namelijk een oplossing! Vochtproblemen zijn niet makkelijk zelf op te lossen. Het is aan te raden om er een expert bij te halen. Op die manier geraak je na verloop van tijd van die vervelende vochtplekken af.

Mogelijke vochtproblemen

Omdat het huis (nog) niet van jou is, weet je niet hoelang het vochtprobleem al aanwezig is. Afhankelijk van hoelang de vochtplekken zich al in het huis bevinden, moeten er andere maatregelen worden genomen.

Kijk eerst naar welk vochtprobleem er zich juist voordoet. Gaat het over schimmelvorming, afbladderend pleisterwerk of loskomend behang? Misschien ruikt de woning muf of staat er water in je kelder? Laat specialisten bepalen of de muren al dan niet geïnjecteerd moeten worden, je een kelderdichting of nieuwe bepleistering moet voorzien of gewoon de ventilatie moet verbeteren.

Na de behandeling

Nadat het probleem gevonden is en de werken zijn afgerond, moet je ervoor zorgen dat de vochtplekken niet terug komen. Hoe? Zorg voor een goeie ventilatie, voornamelijk in je badkamer en keuken. Zo krijgen mogelijke vochtproblemen aanzienlijk minder kans.

Vraagprijs laten dalen

Als de woning die je wil aankopen vocht- of schimmelvlekken vertoont, ding dan zeker nog wat af van de vraagprijs. Als er niet te veel andere gegadigden zijn, is de kans groot dat de verkoper de prijs nog wat laat zakken.

Door de professionele aanpak en de jarenlange ervaring van DL Vochtbestrijding kom je snel te weten met welk probleem je in je woning te kampen hebt. Maak een afspraak met een van onze experts.Terug