Nieuws

Wij houden je op de hoogte

Isolatie: deadline 2020

Isolatie: deadline 2020

Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig. En dat merkt u op uw energiefactuur. Ook de overheid erkent het belang van goede isolatie! Daarom werd een deadline ingevoerd voor isolatie: de Vlaamse dakisolatienorm.

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Als minimumnorm voor dakisolatie wordt een R-waarde van 0,75 m²K/W genomen.

Strafpunten

Sinds 1 januari 2015 kent de wooninspecteur bij een woningonderzoek (meestal op aanvraag van een huurder) strafpunten toe als de woning niet aan de dakisolatienorm voldoet. Vanaf 1 januari 2020 worden 15 strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester. Dat betekent dat de eigenaar werken zal moeten uitvoeren om de woning opnieuw conform te maken.

Isolatie: een slimme investering

Dankzij de energiepremie van de netbeheerders Infrax en Eandis, krijgt u een voordelige premie voor uw isolatiewerken. DL Groep is een geregistreerde aannemer en wij werken met producten van de beste kwaliteit, zo komt u in aanmerking voor de grootste premies. Indien u meerdere energiebesparende werken combineert, komt u bovendien in aanmerking voor een extra bonus! Lees meer op de website van de Vlaamse Overheid.  Terug