Nieuws

Wij houden je op de hoogte

Totaalrenovatie biedt zekerheid voor je gedateerde woning

Oude woning met vocht? Speel op zeker met totaalrenovatie

Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Een ernstig probleem vraagt om een doortastende aanpak

Heel wat oude woningen vertonen tal van problemen, zoals:

  • vochtproblemen,
  • gebrekkige isolatie,
  • schimmelplekken,
  • water in de kelder,
  • vervuilde gevels,
  • lekkage,
  • enzovoort.

Wanneer jouw huis – of het huis dat je wil kopen en renoveren – deze problemen vertoont, is een doortastende benadering nodig. Een totaalrenovatie pakt de oorzaken van oppervlakkige verschijnselen zoals schimmel of vocht in de kern aan, zodat de problemen zich niet opnieuw zullen voordoen na de renovatie.

Welke ingrepen omvat een totaalrenovatie?

Een totaalrenovatie door DL Vochtbestrijding zet in op een globale behandeling van vochtproblemen in oude woningen. Hoe we dat doen? Door de gevel te isoleren en renoveren, de kelder opnieuw te dichten én opstijgend vocht in de muren te bestrijden. Het geheel van deze ingrepen maakt van je woning opnieuw een comfortabele, veilige en gezonde plaats om te leven!

  • Opstijgend vocht is een van de vaakst voorkomende vochtproblemen. Het doet zich voor wanneer het poreuze metselwerk van je muren grondwater ‘opzuigt’, en laat hardnekkige sporen na op je muren, vloeren en meubels. Op lange termijn brengen vochtige muren de stabiliteit van de woning in gevaar. Muren behandelen tegen opstijgend vocht is nochtans perfect mogelijk!
  • Kelderdichting omvat de isolatie en waterdichting van je kelder. Na onze totaalrenovatie is je kelder niet langer een koude en vochtige ruimte waar je niks kan bewaren, maar wordt het een bruikbare en gezonde ruimte, waar je nooit meer last zult hebben van vochtproblemen.
  • Onze gevelrenovatie is het sluitstuk van de totaalrenovatie. DL Vochtbestrijding isoleert je gevel met spuitkurk. Daardoor verhoogt de isolatiewaarde van je woning aanzienlijk, voorkom je insijpelend vocht en andere vochtproblemen, én kun je genieten van een mooie, nieuwe gevel in de kleur van je keuze.

Meer weten over de totaalrenovatie van DL Vochtbestrijding? Neem vrijblijvend contact op voor een diagnose of offerte.Terug
Oude woning met vocht? Speel op zeker met totaalrenovatie